Endemol in Engelstalige televisiefilms

Endemol gaat in grote delen van de wereld Engelstalige televisiefilms verkopen voor de Amerikaanse onderneming World International Network (WIN). De overeenkomst behelst de jaarlijkse distributie van circa twintig televisiefilms van anderhalf uur. De genres lopen uiteen van actie- en rampenfilms tot thrillers en familiedrama's.

Niet bekend

Met de overeenkomst erkent WIN, zelf ook een distributeur, dat Endemol in grote delen van Europa betere contacten heeft. “Wij hebben inmiddels een aanzienlijk netwerk en heel veel contacten met tal van televisiestations. Voor ons is het ook handig om naast onze eigen producties dit soort kant-en-klare dingen te kunnen aanbieden. Het is een aanzienlijke uitbreiding van onze catalogus”, stelt de woordvoerder.

Het contract heeft een looptijd van vier jaar. De meeste televisiefilms moeten nog worden gemaakt, maar Endemol is overtuigd van de toekomstige kwaliteit. “Voor ons is een garantie dat de films moeten zijn uitgezonden door de grote Amerikaanse networks. Daar komen alleen films die het grote publiek trekken, niet het soort zondagavondfilms van de VPRO, dat is niet onze stijl.”