Correcties & Aanvullingen

Groepscultuur

In het artikel Uitwassen teisteren enclave Seedorf (in de krant van vrijdag 11 april, pagina 3) is mr. H. van der Meijden onjuist geciteerd. Na de zin: Voor verdediger mr. H. van der Meijden van de vijf staat vast dat het vergrijp het gevolg is van “een algemeen heersende groepscultuur”, staat: “Het slachtoffer - excusez le mot, een lulletje - dwong zijn plaats in de groep af door zich te laten kleineren.” Er had moeten staan: “Die groepscultuur brengt met zich mee dat een van die groepsleden - excusez le mot, het lulletje van de groep - zijn bestaansrecht en plaats in die groep dankt aan die status.”

Maakbare natuur

Bij het artikel Onze Maakbare Natuur (in de krant van 12 april, Zaterdags bijvoegsel, pagina 6) stond een foto van een fluitspeler, tot kniehoogte staande in een meertje, met het bijschrift 'een fluit-aubade bij de feestelijke opening van het Uiterwaardenpark in Rhenen'. De gefotografeerde fluitiste, Eleonore Pameijer, laat weten te hebben opgetreden in een project van Barbara van Loon, met een compositie van Wilbert de Jode.