Pinkpop kan toch doorgaan

LANDGRAAF, 14 APRIL. Pinkpop 1997 gaat gewoon door, hoewel de afdeling rechtspraak van de Raad van State vrijdag de milieuvergunning van het grote popfestival heeft vernietigd. De Limburgse gemeente Landgraaf zal een oogje dichtknijpen en de maatregelen die Pinkpop neemt om alles in goede banen te leiden, gedogen. Dat heeft organisator Jan Smeets zondag bekendgemaakt.

De Raad van State vernietigde de milieuvergunning omdat Pinkpop niet voldoende had aangegeven hoe de verkeersoverlast van de bezoekers kan worden beperkt. De andere onderdelen van de vergunning, zoals bijvoorbeeld de geluidsoverlast, zijn volgens dit hoogste rechtscollege wel goed geregeld.

Landgraaf had verwacht dat de Raad van State niet zou tornen aan de tijdelijke milieuvergunning omdat de klagers hun bezwaren daartegen hadden ingetrokken. Landgraaf mag nu een gedoogbeschikking afgeven maar zoekt nog uit hoe dat precies moet. (ANP)