Voetbal Engeland

Manchester United heeft in de eerste helft van het nieuwe voetbaljaar een enorme winst behaald. De Engelse topclub, genoteerd op de Londense beurs, boekte een bruto winst van zestig miljoen gulden in de laatste zes maanden van 1996. Dat maakte directeur Edwards gisteren bekend.

De omzet van de Engelse koploper steeg liefst 68 procent naar 150 miljoen gulden. United maakte 27 procent meer winst dan in dezelfde periode vorig jaar. De veel hogere cijfers zijn een rechtstreeks gevolg van de sportieve successen van de club.

Met een gemiddeld aantal toeschouwers van 54.100 bij achttien thuisduels was Old Trafford aanzienlijk beter bezet dan in het voorgaande seizoen. Ook de deelname aan de Champions League, waarin United morgen in de halve finales uitkomt tegen Borussia Dortmund, zorgde voor een explosieve groei van de inkomsten. (ANP)