BASKISCHE SAUS

De restaurateur die het recept gaf serveerde een schepje van deze saus op een slablad als condiment bij lamskoteletjes. Inmiddels staat de door mij gemaakte variant alweer een week in de koelkast en ik gebruik hem waar het uitkomt: bij paté, een schepje door rul gebakken gehakt, door jus en op een boterham met kaas.

Het zal ongetwijfeld lekker zijn bij karbonades of rollade maar die eten wij niet meer. Ook bij gerechten van de barbecue smaakt deze makkelijk te maken saus heel lekker.

100 gram blanke rozijnen

75 gram krenten

75 gram kleine zoetzure cocktailuitjes

1 fles barbecuesaus (250-300 ml)

Was de rozijnen en de krenten en laat ze een half uur of langer in warm water wellen. Laat de cocktailuitjes uitlekken. Roer rozijnen, krenten en uitjes door de barbecuesaus. Zet de saus afgedekt in de koelkast. Barbecuesaus is vrij pittig. In plaats hiervan kunt u tomatenketchup gebruiken.