Chicago Bulls verliest na bezoek aan Clinton

ROTTERDAM, 4 APRIL. Een bezoek aan president Clinton is gisteren geen goede wedstrijdvoorbereiding geweest voor de Chicago Bulls. Gistermiddag deed de basketbalploeg het Witte Huis aan, 's avonds leed het team een 110-102 nederlaag bij de Washington Bullets.

“Dit is een team met grote aanvallende kwaliteiten, maar ook defensief groots”, prees basketbalfan Clinton. Wijzend op zijn onlangs geopereerde knie voegde hij er aan toe: “Over een maand of zes ben ik weer geheel fit en beschikbaar.”

Clinton richtte zich onder anderen tot Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoc, coach Phil Jackson en buitenbeentje Dennis Rodman, ondanks al zijn eigenaardigheden een van de beste rebounders in de Amerikaanse profcompetitie. De winnaar daarvan mag traditioneel op visite bij de president. De Bulls werden vorig seizoen voor de vierde keer in zes jaar kampioen.

Rodman, de kleurrijkste basketballer in de NBA, hield zich gedeisd in het Witte Huis. Meestal gaat hij gekleed in extravagante creaties en is zijn haar in verschillende kleuren geverfd, gisteren zag hij er voor zijn doen in een zwarte leren broek en met een blond kapsel beschaafd uit. Tegen de Washington Bullets kwam hij gisteravond wegens een blessure niet in actie. Michael Jordan was met 34 punten topscorer, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Zijn ploeggenoot Scottie Pippen maakte 26 punten, net als Rod Strickland, gisteravond topscorer bij de Washington Bullets.

Rik Smits dreigt met Indiana Pacers de play-offs van de NBA te missen. De ploeg van de Nederlandse basketballer verloor vannacht met 92-78 van Miami Heat. De Pacers staan in de strijd in de Eastern Conference nu drie wedstrijden achter op Washington Bullets en Cleveland Cavaliers. Smits was met 16 punten topscorer tegen Miami Heat.