Verkoop Renaults in België gedaald

BRUSSEL, 3 APRIL. De verkoop van Renault-auto's in België is in maart met 43 procent gedaald, zo blijkt uit cijfers van de Belgische autobranche. De daling is met name te wijten aan het recente besluit van de Franse Renault- directie de fabriek in Vilvoorde te sluiten. Daardoor verliezen 3100 werknemers hun baan.

Het besluit leidde vorige maand tot een golf van verontwaardiging in België. Diverse gemeenten en overheidsinstellingen lieten weten geen Renault meer te zullen bestellen. Ook veel particulieren laten de Renault-auto momenteel links liggen. In maart werden 2861 Renaults verkocht. Een jaar eerder waren dat er nog 4983. Het marktaandeel van Renault in België is daarmee teruggelopen van bijna 11 naar ruim 7 procent. Volkswagen blijft overigens marktleider. (ANP)