Vijf volleybalsters willen zich richten op nationale ploeg

ROTTERDAM, 2 APRIL. Vijf volleybalsters uit de nationale ploeg willen zich met het oog op de Olympische Spelen in Sydney volledig richten op het Nederlandse team. Ingrid Visser, Riëtte Fledderus, Elles Leferink, Jettie Fokkens en Claudia van Thiel hebben hiertoe een voorstel ingediend bij de Stichting Top Volleybal Nederland (TVN).

Ze willen hun club deze zomer verlaten en in dienst treden van TVN. Volgens Fokkens hebben de speelsters in de nationale competitie weinig meer te zoeken. “Het komt te vaak voor dat we wedstrijden met twee vingers in de neus winnen. Voor de clubs is het natuurlijk niet leuk, maar anders zouden we waarschijnlijk in het buitenland gaan spelen. We willen liever met de nationale ploeg het maximale eruithalen”, zei de speelster van Volco.