Ferschtman wint vioolconcours

AMSTERDAM, 1 APRIL. Het zestiende Nationaal Vioolconcours 'Oscar Back' is zaterdagavond in het Amsterdamse Concertgebouw gewonnen door de 17-jarige violiste Liza Ferschtman uit Amsterdam. Zij won de hoofdprijs 'Etienette Alvares Correa' ter waarde van 30.000 gulden. De tweede prijs (15.000 gulden) was voor Reinier Reijngoud (22) uit Den Haag.

Armand Gouder de Beauregard (26) uit Amsterdam won de derde prijs van 8000 gulden. Omdat vier kandidaten de finale hadden gehaald, kreeg Cordula Merks (19) uit Den Haag de vierde prijs (5000 gulden). De winnaars moeten de prijzen gebruiken voor hun verdere vioolstudie. De eerste en tweede prijs zijn bestemd voor een studie in het buitenland. De finalisten werden in de vioolconcerten van Vieuxtemps en Mendelssohn begeleid door het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Viktor Liberman. (ANP)