Veel artiesten krijgen meer dan één Grammy

NEW YORK, 28 FEBR. Tien artiesten hebben eergisteren meer dan een Grammy Award behaald, het muzikale equivalent van de Oscar. The Beatles, the Fugees, Beck, Sheryl Crow, Eric Clapton, Kenneth 'Babyface' Edmonds, LeAnn Rimes, Toni Braxton, Celine Dion en Vince Gill kregen allemaal minimaal twee prijzen.

Beck kreeg de Grammy voor de 'beste vocale rock uitvoering' met zijn nummer 'Where It's At' en versloeg in deze categorie onder meer Bruce Springsteen, die wel een 'beste hedendaagse folk cd' kreeg voor zijn The Ghost of Tom Joad. Voor zijn cd Odelay ontving Beck de Grammy voor de 'beste alternatieve muziek uitvoering'. Sheryl Crow won Grammy's in de categorieën 'beste rock langspeel-cd' en 'beste vrouwelijke rock uitvoering'.

Van de 12 nominaties van 'Babyface' werden er 3 omgezet in een prijs: hij werd uitgeroepen tot 'beste r & b liedjesschrijver' en 'beste producer van het jaar'. Het door hem geschreven 'Change The World', uitgevoerd door Eric Clapton, werd bekroond met de Grammy voor het 'beste nummer van het jaar'. The Fugees kregen de Grammy's 'beste uitvoering van r & b duo of -groep' voor hun 'Killing Me Softly With His Song' en 'beste rap cd' voor The Score. Aan The Smashing Pumpkins, genomineerd in maar liefst zeven categorieën, werd slechts één Grammy toegekend, in de categorie 'beste hard rock uitvoering' voor 'Bullet with Butterfly Wings'. (Reuter)