Tweehonderd gewonden bij concert Deep Purple in Chili

SANTIAGO. 28 FEBR. Bij een popconcert van de Britse rockgroep Deep Purple in Chili zijn ongeveer tweehonderd gewonden gevallen doordat een luidsprekerinstallatie omviel.

Het ongeluk gebeurde donderdagavond in het voetbalstadion van de hoofdstad Santiago, nadat de groep zijn tweede nummer had gebracht. Tientallen technici, journalisten en fotografen zaten op de stelling, die in het midden van het voetbalveld stond. Concertbezoekers raakten onder de brokstukken bekneld. Volgens de politie liggen nog 55 gewonden in het ziekenhuis van wie sommigen er ernstig aan toe zijn. Door het ongeluk viel de elektriciteit uit, wat voor paniek zorgde in het stadion. De politie gebruikte brandslangen om de menigte verre van de uitgangen te houden zodat de gewonden konden worden afgevoerd. Daarna heeft de groep, om problemen met de 20.000 bezoekers te voorkomen, op aanraden van de politie het optreden hervat. (AFP)