Strop voor BAM in Duitsland nog zwaarder

Bouwbedrijf BAM moet nog dieper dan gevreesd in de buidel tasten om zijn Duitse activiteiten af te ronden. De strop van 13 miljoen gulden waarop was gerekend, is opgelopen tot 26 miljoen. Met name door de tegenslag in Duitsland heeft het bedrijf uit Bunnik vorig jaar een verlies geleden van 8 miljoen gulden.

De afbouw en oplevering van Duitse projecten heeft BAM op extra kosten gejaagd. Bovendien moet de bouwer extra reserves opbouwen, gezien “de opstelling van opdrachtgevers bij opleveringen en eindafrekeningen”.

BAM besloot eerder dit jaar zich helemaal terug te trekken uit Duitsland, waar de bouwmarkt in een diepe crisis verkeert. Halverwege dit jaar verwacht het bouwbedrijf al zijn Duitse projecten te kunnen afronden.

Ook in haar tweede buitenlandse markt, de Belgische, verging het BAM slecht. Mede door reorganisaties zijn de Belgische activiteiten verantwoordelijk voor een verlies van 7 miljoen gulden.

De verdiensten in de Nederlandse thuismarkt bleven stabiel op 25 miljoen gulden. Ondanks de rode cijfers handhaaft de onderneming het dividend op het niveau van 1995, namelijk 5,25 gulden per aandeel.