Overname Arena door Meulenhoff is nu definitief

AMSTERDAM, 28 FEBR. Uitgeverij J.M. Meulenhoff neemt uitgeverij Arena definitief over. De contracten voor de overname, die eind vorig jaar al was aangekondigd, zijn deze week getekend. Chantal d'Aulnis wordt uitgever-directeur van Arena. Zij werkte eerder voor de uitgeverijen Ploegsma, Gallimard en HarperCollins. Voor haar benoeming bij Arena was zij werkzaam bij DC Comics, een werkmaatschappij van Time Warner Inc.

Het is de bedoeling dat Arena als een zelfstandige uitgeverij blijft functioneren. “De invulling zal aan D'Aulnis worden overgelaten”, zegt directeur M. Asscher van J.M. Meulenhof. Meulenhoff zal alleen de marketing en verkoop van Arena overnemen. Naast D'Aulnis en Tanja Hendriks, die al redactrice bij Arena was, zullen een of twee nieuwe mensen worden aangesteld. Asscher: “Het moet een volwaardige kleine uitgeverij worden, die net als nu, zowel literatuur als non-fictie uitgeeft.” In plaats van vijftien titels per jaar zal Arena in de toekomst twintig tot vijfentwintig nieuwe boeken gaan uitgeven. Uitgeverij Arena geeft onder anderen het werk uit van Benoîte Groult en Hafid Bouazza.

Maarten Muntinga, die alle aandelen van Arena aan Meulenhoff heeft verkocht, wil zich volledig gaan concetreren op Rainbow Pocketboeken en Rainbow Crime, waarvan hij nog steeds eigenaar is.