Het is altijd mooi weer in Kid City

Kid City is een stad voor kinderen op Internet. In deze stad 'loop' je'rond' door met de muis op gebouwen en (Nederlandse) woorden te klikken. Net als in een echte stad vind je in Kid City een restaurant, een postkantoor, een clubhuis, een café en een bibliotheek.

Wie naar het postkantoor gaat, vindt berichten van kinderen over de hele wereld. Zo kun je schrijven met kinderen uit Amerika, Ierland of China, maar ook - als je in het Nederlands wilt schrijven - met kinderen in Nederland. Dat gaat via e-mail (spreek uit iemeel), de elektronische postbode van het Internet. Ook in het café en het clubhuis kun je op een prikbord berichten en tekeningen achterlaten. Zo zoekt Wouter plaatjes van Ferrari's, Anouk kinderen die net als zij fan zijn van de Backstreet Boys en komt Nicola niet verder in het videospelletje Kuifje in Tibet. Als jij dit spel wel hebt uitgespeeld, kun je haar misschien helpen.

De Internet-stad heeft ook haar eigen krant, de Kid City Krant. In deze krant staat alleen maar goed nieuws: het is altijd mooi weer in Kid City en het belangrijkste nieuws van deze week is een luchtballonvaart om de wereld. Alle inwoners van Kid City kunnen meeschrijven aan deze krant. Ellen brengt verslag uit over haar atletiek wedstrijd en Kyle vertelt over de geschiedenis van de mensen die Amerika ontdekten.

Bij de lezersbrieven kun je je mening kwijt over de Simpsons en andere televisieprogramma's. Ook aan het vervolgverhaal 'De Familie van Dijck' kunje zelf meeschrijven. Elke week verschijnt een nieuwe aflevering van de gebeurtenissen in het leven van Fien (11 jaar) en Dries (10 jaar) van Dijck.

In het café kun je het recept voor een bananenshake krijgen. Wie op het clubhuis klikt, kan vingerpoppen uitprinten, een Amerikaans aardappelmannetje aankleden of meepraten over welke onderwerpen in het jeugdjournaal zouden moeten komen.

Ook kun je in het clubhuis je eigen rapgedicht achterlaten. Het enige dat je in deze Internet-stad niet kunt doen, is buiten spelen.

Kid City op Internet vind je door http://www.edu-web.be/averbode/ ndls/averbode.ol/kidcity/kidcity1.htm in te tikken.

    • Lara Ankersmit