Buckingham Palace on-line

LONDEN, 28 FEBR. Het Britse koningshuis gaat een eigen website openen op Internet, aldus een woordvoerder van Buckingham Palace. De site zal ongeveer 150 bladzijden omvatten. Daarin komt informatie over de geschiedenis, residenties en financiële situatie van het koningshuis. “We zien deze site als een belangrijk deel van onze informatievoorziening om een groter publiek te bereiken.”

In het Verenigd Koninkrijk neemt de kritiek op het koningshuis al langere tijd toe. Ondanks verzekeringen van historici dat eerdere koningen het soms ook niet al te nauw namen met de conventionele moraal (zo liet Hendrik VIII twee van zijn echtgenotes onthoofden), zijn veel Britten niet te spreken over de scheiding van prins Charles en prins Andrew en de affaire van Charles met Camilla Parker-Bowles. Onder druk van de Britse publieke opinie besloot de koningin al in 1993 om belasting te gaan betalen. (AFP)