Britse politie levert verdachte moord uit

HILVERSUM, 28 FEBR. De in Engeland gearresteerde verdachte van de moord op mevrouw C. van der Made-Six uit Hilversum wordt na onderzoek door de Britse politie uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft het openbaar ministerie in Amsterdam vanmorgen meegedeeld.

Het slachtoffer is de moeder van de partner van minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken). Volgens officier van justitie mr. N. Schaar heeft dit voor zover bekend niets met de moord te maken.

De Britse politie heeft de uit Hilversum afkomstige 25-jarige E.J. samen met een speciaal team van de politie Gooi en Vechtstreek gearresteerd. De man heeft woensdagavond bij zijn aanhouding in het Engelse Huddersfield onmiddellijk om uitlevering aan ons land verzocht. Hij heeft bekend de 73-jarige weduwe om het leven te hebben gebracht. Zij werd vorige week vrijdag in haar huis gevonden.

Niet bekend

Vooralsnog gaat de politie uit van één dader. De man heeft nog maar een beperkte verklaring afgelegd. Op de dag van de arrestatie heeft de politie huiszoekingen verricht in zowel Huddersfield als bij de moeder van de verdachte die ook in Hilversum woont. Het slachtoffer is gisteren in haar woonplaats begraven.