Voorrang bij emissie aandeelhouders PPF

Aandeelhouders van het vastgoedfonds Pays-Bas Property Fund (PPF, het vroegere Westinvest Fortress) krijgen voorrang bij een emissie van VastNed O/I, begin maart. Deze emissie is bedoeld voor de financiering van de al aangekondigde overneming van Pays-Bas door VastNed. Deze hoopt door de actie snel alle aandelen PPF in handen te krijgen en zonder veel juridische rompslomp de beursnotering van Pays-Bas te kunnen beëindigen.

De emissie komt tegelijk met het bod op Pays-Bas. VastNed heeft al afspraken met de aandeelhouders Securum uit Zweden, Suez Nederland en Depfa Bank (samen 87,5 procent van de aandelen Pays-Bas), over de verkoop in contanten van hun stukken tegen de intrinsieke waarde. De nog onder het publiek zittende aandelen wil VastNed tegen dezelfde prijs kopen. Deze komt rond de 6,50 gulden te liggen.

De emissie van VastNed heeft plaats volgens het “bookbuildingssysteem”, een soort open inschrijving. De particuliere aandeelhouders van Pays-Bas krijgen een preferente toewijzing naar rato van hun belang in het fonds.