TAPA MET TONIJN

Tegenwoordig kun je bijna bij elke viswinkel of viskraam stukken tonijn kopen. Lukt dat niet, gebruik dan voor het volgende recept tonijn uit een blikje.

200 gram tonijn

250 gram krielaardappeltjes

100 gram gekookte mosselen

2 tomaten

1 rode ui

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1 eetlepel olijfolie

citroensap

peper en zout

Kook de aardappeltjes gaar. Bak de tonijn op een vrij laag vuur in een beetje olijfolie. Strooi er zout en peper op. Snijd de tonijn en de ontvelde tomaten in kleine stukjes. Snipper de gepelde ui. Schep de afgekoelde aardappeltjes, mosselen, tomaat, tonijn, ui en peterselie door elkaar. Breng het op smaak met een beetje olijfolie en citroensap. Behalve als hapje bij de borrel kan dit gerecht ook als voorgerecht gegeten worden. Met een beetje veldsla bijvoorbeeld.