Public relations (2)

Nauwelijks was ik bekomen van de verbazing over het feit dat niemand van regeringswege had gereageerd op de technolease-berichten of ik lees dat openbaar ministerie en Justitie vijf ton hebben uitgegeven aan public relations . Dat sommige ministers pr nodig hebben, is duidelijk.

Maar zulke exorbitante salariëringen, zulke krankzinnig hoge uitgaven voor toedekkingen van beleid in een land dat niet genoeg geld heeft voor gehandicapten, voor menswaardige verpleegtehuizen, voor menswaardige uitkeringen aan mensen zonder baan, en noem maar op, dit wil er bij mij niet meer in. Verschillen zijn nodig, zelfs wenselijk, maar niet zulke grote. Dit verschil tussen meer dan vorstelijk goud en schrieperig bijstands-ijzer - niet eens in het bedrijfsleven, nee: bij departementen - wekt bij mij maar één vraag: Waar zijn ze in Den Haag in godsnaam mee bezig?

    • J. Paardekoper