McDonald's ontketent prijzenslag

NEW YORK, 27 FEBR. McDonald's begint vandaag een 'burgeroorlog'. De grootste fastfood-keten ter wereld heeft het moeilijk en wil daarom met een prijzenslag proberen marktaandeel te winnen. Franchise-nemers stemmen vandaag over 'Campagne 55'. Dit gewaagde verkoopprogramma zal de prijs van een hamburger in de VS terugbrengen tot 55 dollarcent als de klant daar patat en een cola bij neemt.

Voor 55 cent is gekozen, omdat McDonalds's in 1955 werd opgericht.

McDonald's heeft in eigen land, waar het de meeste restaurants heeft, te kampen met stagnerende verkopen. De concurrentie van ketens als Burger King, Wendy's, Kentucky Fried Chicken en Boston Market kost McDonald's omzet op alle fronten. De lancering van de Arch Deluxe, een grotere burger met spek, is niet zo geslaagd verlopen als werd gehoopt. Ook duurdere sandwiches, een uitgebreid ontbijtmenu en gezondere waar als salades slaan niet voldoende aan.