Hillary Clinton krijgt een Grammy

NEW YORK, 27 FEBR. Hillary Clinton, de echtgenote van de Amerikaanse president, heeft voor de luisterversie van haar boek over opvoeding It Takes A Village de Grammy Award gekregen voor het beste gesproken woord. De Grammy Awards, hoge onderscheidingen in de Amerikaanse muziekindustrie, zijn gisteren in New York in 89 categorieën uitgereikt.

The Beatles, waarvan vorig jaar alsnog het nummer Free As A Bird uitkwam, kregen de prijs voor de beste korte video. Het album Anthology waarop het nummer staat kreeg de prijs voor de beste lange video. Andere winnaars zijn onder anderen Céline Dion (voor het album Falling into You) en Tracy Chapman (voor de rocksong Give Me One Reason) en gitarist Eric Clapton. Het symfonieorkest van San Francisco kreeg een Grammy voor Romeo en Julia van Prokofiev. (Reuter)