Wielerploeg mikt op kleinere wedstrijden

PUTTEN, 26 FEBR. Een plaats bij de eerste 25 van de UCI-ranglijst. Dat is dit seizoen het belangrijkste doel van de Foreldorado Golff-wielerploeg. De derde Nederlandse profploeg presenteerde gisteren in Putten de nieuwe formatie en de nieuwe ploegleider Peter Verbeek.

“Na het eerste leerjaar moeten we nu gaan presteren”, vindt Verbeek. “Vorig seizoen konden de renners nog aanvoeren dat de voorwaarden niet optimaal waren. Nu zijn er geen excuses meer.” De opvolger van Frits Schür rekent op ten minste twintig overwinningen. Vorig jaar waren dat er elf. Het team rijdt vooral kleinere wedstrijden als de E-3 prijs, Dwars door België en de Scheldeprijs. De Amstel Gold Race, een klassieker, is de enige grote koers.

De ploeg bestaat uit twaalf renners. Michel Cornelisse, vorig seizoen wegens doping bij TVM ontslagen, Jan Hordijk en Michel Cerneus (beiden van de amateurs) zijn nieuw. Davy Dubbeldam verhuisde naar TVM. Roger Smeets kreeg geen contract meer en Wiebren Veenstra stopte wegens gezondheidsproblemen.

In tegenstelling tot vorig jaar werkt het profteam niet meer nauw samen met de amateurs. Volgens de reglementen van de Internationale Wielrenunie mogen de ploegen geen renners meer uitwisselen. De amateurs zijn ondergebracht in een aparte stichting. (ANP)