Krosse heeft recht op wachtgeld uit Tilburg

ROTTERDAM, 26 FEBR. De ambtenaar J. Krosse, die vrijdag ontslag nam als directeur van de Rotterdamse dienst sociale zaken en werkgelegenheid, heeft als oud-wethouder van de gemeente Tilburg recht op een wachtgeld van 112.000 gulden per jaar. Dit heeft een woordvoerder van de gemeente Tilburg bekendgemaakt.

Krosse was van 1985 tot maart 1992 wethouder van sociale zaken in de Brabantse gemeente. Op grond van de in Tilburg geldende wachtgeldregeling kan Krosse maximaal zes jaar - tot maart 1998 - aanspraak maken op 70 procent van zijn laatstgenoten salaris (inclusief vakantietoeslag) als wethouder. Als Krosse lagere inkomsten heeft of vindt via een nieuwe baan, kan dat bedrag tot 112.000 gulden worden aangevuld. “Krosse moet zelf een aanvraag indienen, maar vooralsnog verwachten wij dat niet”, aldus de woordvoerder.

Krosse die lid is van de PvdA, werd vorige week vrijdag geschorst door de Rotterdamse wethouder van sociale zaken Hans Simons (PvdA) wegens privé-uitgaven op kosten van de sociale dienst die hij niet had verantwoord. De directeur na daarop zelf ontslag. Hij was twee jaar geleden voor drie jaar benoemd. Volgende week brengt de gemeentelijke accountantsdienst een onderzoek uit naar het financieel handelen van Krosse.