Hockeyselectie voor Karachi

ROTTERDAM, 26 FEBR. Jacques Brinkman, Teun de Nooijer en Wouter van Pelt ontbreken in de Nederlandse hockeyselectie die volgende maand deel neemt aan een vijflandentoernooi in Pakistan. Bondscoach Roelant Oltmans maakte gisteren zijn groep met zestien spelers bekend. Het invitatietoernooi in Karachi begint op 16 maart en wordt georganiseerd ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Aziatische land. Behalve gastland Pakistan en Nederland doen Australië, Duitsland en Groot-Brittannië mee.

Routinier Brinkman zegde twee maanden geleden al af. De 30-jarige middenvelder van Amsterdam wordt binnenkort voor de tweede keer vader. Van Pelt (HDM) en Bloemendaal-spits De Nooijer hebben studie-verplichtingen.

De absentie van de drie heeft geen gevolgen. Bondscoach Oltmans stelde vorige maand, na de oefentrip in Zuid-Afrika, een selectie van 23 spelers samen. Met deze groep wil Oltmans zich de komende maanden voorbereiden op de WK in eigen land, over vijftien maanden in Utrecht. Nieuweling Stijn van der Laan, middenvelder van Oranje Zwart, viel af na de oefenstage in Durban.

De volledige selectie: Lomans, Loots, Van Meer, Veen en Vogels (HGC), Eikelboom, Nieuwe Weme en Windt (Amsterdam), Jazet en Van Wijk (Bloemendaal), Bree (Pinoké), Van de Weide, Jansen en Delmee (Den Bosch), Buma (HCKZ) en Van Heeswijk (Oranje Zwart).