Krajicek verliest van Bruguera

ROTTERDAM, 25 FEBR. Richard Krajicek is gisteren uitgeschakeld in de eerste ronde van het tennistoernooi van Milaan. De Wimbledon-winnaar verloor na een spannende driesetter van de Spanjaard Sergi Bruguera: 4-6, 7-6 en 7-6. Krajicek hoopte in Milaan wedstrijdritme op te doen voor het indoortoernooi in Rotterdam, dat aanstaande maandag van start gaat. Hij werd in december vorig jaar aan zijn knie geopereerd.

Krajicek verspeelde drie wedstrijdpunten in de afsluitende tiebreak, die met 15-13 gewonnen werd door Bruguera. De Spaanse gravelspecialist, die in 1993 en 1994 Roland Garros won, is de laatste jaren gezakt naar de 47ste plaats op de wereldranglijst.

Sjeng Schalken en Paul Haarhuis hebben zich gisteren geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi in Philadelphia. Schalken won van de Australiër Jason Stoltenberg: 6-2 en 6-4. Haarhuis had drie sets nodig tegen de Tsjech Jiri Novak: 6-4, 1-6 en 6-3.

Miriam Oremans is elf plaatsen gestegen op de wereldranglijst. Ze staat nu 42ste. Oremans dankt deze klassering aan haar kwartfinaleplaats vorige week in Hannover. Brenda Schultz zakte van de 13de naar de 17de plaats. Ze blijft de best geklasseerde Nederlandse speelster.

Duitsland speelt met een verzwakt team in het toernooi om de Fed Cup, de vrouwelijke versie van de Davis Cup. Behalve Steffi Graf heeft ook Anke Huber zich afgemeld voor de interland van aanstaand weekeinde tegen Tsjechië. Huber heeft last van een schouderblessure.