GRIEKS GEVULDE COURGETTES

Voor 2 personen:

2 courgettes

1 kleine ui

1 tomaat

4-6 champignons

250 gram (lams)gehakt

2 eetlepels olie

2 eetlepels mix voor Gyros (zakje) of 1/2 theelepel gedroogde tijm of oregano

zout, peper

75 gram feta

4 olijven zonder pit (facultatief)

Verwijder de steeltjes van de courgettes en halveer de groenten overlangs. Schep met een theelepel het vruchtvlees uit de courgettehelften maar laat een wand van 3/4-1 centimeter staan. Kook de courgettebootjes in ruim kokend water in ongeveer 5 minuten beetgaar. In een vergiet laten uitlekken. Pel en snipper de ui, snijd de tomaat in kleine blokjes en de champignons in stukjes. Bak het gehakt in de olie bruin en korrelig. Voeg ui, tomaat en champignons toe en bak ze 3 minuten mee. Roer de kruiden door het vleesmengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe. Leg de courgettebootjes in een ingevette ovenschaal, bestrooi de holtes met zout en peper en schep er de gehaktvulling in. Snijd de kaas in dunne plakjes en verdeel ze over de gevulde courgettes. Zet de schaal tien ninuten in een op 175 graden Celsius voorverwarmde oven tot het gerecht lekker warm is of iets langer als u het eerder op de dag gemaakt heeft. Garneer desgewenst met plakjes olijven. Eet er grote witte (boter)bonen bij of gebakken aardappelen met tijm.

    • Annelène van Eijndhoven