Benefiet Bosman

BARCELONA, 25 FEBR. De benefietwedstrijd voor de Belgische oud-voetballer Jean-Marc Bosman is vastgesteld op 27 april. Op die datum wordt in stadion Nou Camp in Barcelona een duel gespeeld tussen een team van Europese topspelers en een ploeg bestaande uit 'wereldspelers'. De Argentijnse ster Diego Maradona is aanvoerder van het wereldelftal. Van de Europese spelers hebben onder anderen de Fransman Eric Cantona en de Italiaan Gianluca Vialli hun medewerking toegezegd.

De opbrengsten van de benefietwedstrijd zijn bestemd voor Bosman, die eind 1995 met succes het transfersysteem aanvocht bij het Europese Hof van Justitie. De voetballers hebben baat bij de nieuwe maatregel, Bosman raakte in financiële problemen door zijn langdurige juridische strijd.

De organisatie van de benefietwedstrijd is in handen van de AIFP (Association Internationale des Footballeurs) die gisteren in Barcelona officieel is opgericht. Maradona is voorzitter van de nieuwe vakbond. Johan Cruijff kan een bestuursfunctie vervullen bij de AIFP. Hij is gevraagd voorzitter te worden van een fonds voor de opleiding van jonge voetballers. (Reuter)