Verzekeraar Axa wil Equity & Law verkopen

Het Franse verzekeringsconcern Axa wil in verband met de vorig jaar november aangekondigde fusie met Union des Assurances de Paris (UAP), de Britse levensverzekeraar Equity & Law verkopen. Dat heeft topman Mark Wood van Equity verklaard tegenover de krant Sunday Telegraph.

De verkoop van Equity & Law zal volgens deskundigen ongeveer een miljard pond (ruim 3 miljard gulden) opbrengen. Axa kocht de onderneming in 1987. De activiteiten van Equity in Nederland zijn nu ondergebracht in Axa Leven (300 werknemers). Bestuurslid J. Croes van Axa Leven gaat ervan uit dat zijn bedrijf onder het Franse moederconcern blijft vallen.

Axa en UAP, dat ook in Nederland werkt, houden in het kader van hun fusie de activiteiten in afzonderlijke landen onder de loep. De twee ondernemingen vormen de grootste verzekeraar in Europa. De gezamenlijke omzet bedroeg vorig jaar 331 miljard frank (110 miljard). Daarvan kwam 167 miljard frank van Axa en 164 miljard van UAP.