Suker en Ronaldo verkeren weer eens in productieve bui

ROTTERDAM, 24 FEBR. Real Madrid en Barcelona hebben gisteren in de Spaanse competitie overtuigende overwinningen geboekt. Koploper Real won met 6-1 de thuiswedstrijd tegen Oviedo. De nummer twee versloeg Zaragoza met 4-1. Suker en Ronaldo scoorden beiden drie keer voor hun clubs. Door de overwinningen van beide clubs behield Real zes punten voorsprong op Barcelona.

Suker maakte tegen Oviedo voor de zesde maal in zijn Spaanse loopbaan drie doelpunten. De andere treffers kwamen op naam van Mijatovic, Raul en Victor. Barcelona liet voor eigen publiek eindelijk weer eens zien dat het kan voetballen. Ronaldo vond het doel in de 40e (penalty), 45e en 72e minuut. Abelardo opende in de 10e minuut de score voor de thuisploeg. Het team van Robson kreeg weinig tegenstand. Zaragoza eindigde de wedstrijd met negen man nadat doelman Konrad en speler Aguado met een rode kaart moesten vertrekken.

Atletico Madrid vindt de competitie de komende weken van minder belang. Volgens trainer Antic gaat de ploeg zich richten op de kwartfinale in de Champions League op 5 maart tegen Ajax en de strijd om een plaats in de halve finales van de Spaanse beker tegen Barcelona op 27 februari. De landskampioen won zaterdag wel en staat nu vierde. Het team won met 2-0 van hekkensluiter Hercules. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Prodan en Pantic scoorden respectievelijk in de 23e en 28e minuut.