Dubbele beenbreuk Edgar Davids

ROME, 24 FEBR. Edgar Davids is voor lange tijd uitgeschakeld na een dubbele beenbreuk gisteren in de harde uitwedstrijd van AC Milan tegen Perugia. Hij zal dit seizoen zeker niet meer spelen. Milan leed tegen Perugia de negende nederlaag van het seizoen (1-0) en zakte in de Serie A naar de elfde plaats op de ranglijst.

Davids brak zowel zijn rechterscheen- als kuitbeen toen hij vlak voor rust hard in botsing kwam met de doelman van Perugia, Luca Bucci. In de 43ste minuut probeerde Davids, hoog opspringend, de bal over Bucci te tikken. De keeper kwam uit, raakte Davids licht, waarna de oud-Ajacied verkeerd op zijn standbeen neerkwam. “Ik kwam uit mijn doel om te vermijden dat hij zou schieten,” zei Bucci na afloop. “Ik zag niets, maar hoorde het bot kraken. Het klonk als krakend hout. Vreselijk.”

De Milan-spelers begonnen zenuwachtig tegen Perugia, dat vierde van onder staat. Na 18 minuten zette Negri de thuisclub op 1-0, en toen raakte Milan helemaal van de kook. Een paar minuten later kreeg de Franse spits Christophe Dugarry een rode kaart voor een elleboogstoot. Vlak na het incident met Davids werd ook Paolo Maldini het veld uit gestuurd, voor een vergelijkbare overtreding. In de tweede helft haalde trainer Arrigo Sacchi George Weah en Roberto Baggio (die weg wil) van de bank, maar met twee man minder kon Milan niet door de defensieve stellingen van Perugia breken.

Milan stevent af op het slechtste seizoen sinds tien jaar. Zes punten scheiden Milan van de vier degradatieplaatsen. Toch kan de club door een overwinning weer zesde staan, de positie die uitzicht geeft op het UEFA-Cuptoernooi. Onder Sacchi boekt Milan net zo weinig resultaat als onder zijn Tabarez, die in december werd ontslagen. Er wordt al gespeculeerd dat Sacchi's contract, dat tot 1998 loopt, voortijdig wordt ontbonden. In de geruchtenmolen rond Milan is een nieuwe naam opgedoken: die van Johan Cruijff.

Juventus behield de leiding in Italië met vijf punten voorsprong door een gelijkspel van 1-1 bij Fiorentina. Vooraf bekogelden Florentijnse fans de spelersbus van Juventus met stenen. Vier ramen gingen aan diggelen. Doelman Peruzzi raakte daarbij lichtgewond. Hij nam op de wisselbank plaats. De Europa-Cuphouder nam de leiding door Del Piero. Vier minuten na rust maakte Robbiato gelijk. Sampdoria profiteerde niet van Juventus' remise. De club speelde eveneens 1-1, bij Napoli.

    • Marc Leijendekker