Bundespost gooit dochter KPN eruit

DEN HAAG, 24 FEBR. De overname van pakjesvervoerder TNT door KPN gaat de Duitse Bundespost te ver. De Duitse concurrent van KPN heeft daarom het TNT-vervoerscontract met een waarde van omgerekend enkele honderden miljoenen guldens opgezegd. TNT is woedend en eist voor de rechtbank in Bonn dat de Bundespost haar contract met TNT nakomt. Dit heeft KPN, sinds kort eigenaar van TNT, vandaag bekendgemaakt.

Of het opzeggen van het grote contract, dat tot in het jaar 2000 liep, gevolgen heeft voor de winstverwachting kan KPN niet zeggen. Wel is duidelijk dat, als TNT voor de rechter geen gelijk krijgt, ruim 1100 mensen zich zorgen moeten maken om hun baan. Ze zijn overigens niet in dienst bij TNT, maar werken in opdracht van TNT.

De pakjesvervoerder transporteert in opdracht van de Duitse post pakketten tussen de 33 distributiecentra. In het kort geding bij de rechtbank in Bonn eist TNT dat Deutsche Post het contract tot in het jaar 2000 naleeft.