Bestuur Capelle weer in opspraak

CAPELLE A/D IJSSEL, 24 FEBR. Voor de tweede keer deze maand is het gemeentebestuur van Capelle aan den IJssel in opspraak gekomen.

Raadslid H. Dijk van Capels Belang/Solidair'93 wil van het college van burgemeester en wethouders weten of het klopt dat het een geheel verzorgd weekeinde op kosten van een projectontwikkelaar en een aannemer naar België heeft gekregen.

Fractievoorzitter Dijk wil volledige openheid van zaken over het reisje in het kader van de WK-kwalificatiewedstrijd België-Nederland. Hij wil weten wanneer het uitje precies heeft plaatsgevonden en welke leden van B en W en welke ambtenaren erbij waren betrokken. Ook wil het raadslid weten om welke projectontwikkelaar het gaat en waarom het reisje is aangeboden.

Eerder deze maand stelde het raadslid Dijk al vragen over presentjes aan drie wethouders en vier raadsleden in Capelle ter waarde van enkele honderden guldens. De bestuurders kregen de cadeautjes van projectontwikkelaar Maasstede Woning Ontwikkeling bij het slaan van een eerste paal voor een appartementencomplex bij het stadhuis.

De twee wethouders P. Doodkorte (D66) en J. Tammel (PvdA) kregen ieder een paar schaatsen. Wethouder D. Kroos (VVD) kreeg een geschenkbon voor de aankoop van een aquarel. De vier raadsleden ontvingen ieder een eetbon ter waarde van honderd gulden. Een van hen was een partijgenoot van Dijk. Deze stuurde de eetbon meteen retour. (ANP)