Technolease

Wat in de discussies over technolease weinig uit de verf komt, is de vaststelling dat het om verkoop respectievelijk koop en teruglevering gaat van iets waaraan de Rabobank op zichzelf niets heeft.

In plaats van technische kennis had het ook wel om transacties in gedichten in hoog-Javaans kunnen gaan, of om zakjes met gebakken lucht. Dat Philips en Fokker in nood naar uitwegen zoeken valt nog te begrijpen. Dat de Rabo er fiscaal beter op wil worden, ten nadele van andere belastingbetalers, is op z'n minst bedenkelijk. Maar dat de rijksoverheid dit soort praktijken laat passeren is de echte teleurstelling. Eraan meewerken dat bedrijven uit hun moeilijkheden komen is goed, doch graag via de voordeur en niet met bizarre fiscale manoeuvres waar velen een rare smaak van in de mond hebben.

    • Mr. O.A. Thissen