Patijn dreigt met staken topduel na hatelijkheden

AMSTERDAM, 22 FEBR. Burgemeester S. Patijn van Amsterdam dreigt met een staking van de voetbalwedstrijd Ajax-Feyenoord, als de supporters van de rivaliserende clubs zich misdragen. Discriminerende spreekkoren zal hij morgen in de Arena niet accepteren. Dit verklaarde Patijn gisteravond voor de Amsterdamse tv-omroep AT5.

“Wanneer spreekkoren aanhouden nadat de supporters zijn gewaarschuwd, zal er naar mijn oordeel moeten worden ingegrepen”, zei Patijn die overleg heeft gevoerd met de KNVB. “De bond heeft mij laten weten dat mijn uitspraak in overeenstemming is met de richtlijnen voor de risicowedstrijd”, aldus Patijn.

Feyenoord-aanvoerder Ronald Koeman doet vandaag in een open brief in het Rotterdams Dagblad een dringend beroep op de aanhangers van Feyenoord zich nu en in de toekomst netjes te gedragen. “Als je echt supporter bent, zorg je ervoor dat je club door jou niet in de problemen komt. Ik verzeker je dat alle spelers diep teleurgesteld zijn in het gedrag van een kleine groep mensen die een hoop ellende veroorzaakt”, aldus Koeman in zijn oproep.