Macintosh stapt in Hoogenbosch-schoenen

Het detailhandelsconcern Macintosh wil een belang van 50 procent nemen in de schoenverkopersgroep Hoogenbosch in Den Bosch. Hoogenbosch heeft een omzet van 350 miljoen en 2500 personeelsleden in dienst. In de besprekingen die nu gaande zijn, wordt ook de mogelijkheid meegenomen dat Macintosh op termijn ook de andere helft van Hoogenbosch verwerft.

Hoogenbosch heeft 211 winkels in Nederland, zeven in België en twaalf in Duitsland. Deze opereren onder de namen Dolcis, Manfield, Invito en Olympus Sport/Pro Sport. Hoogenbosch was tot het voorjaar 1996 eigendom van de Britse Sears. In april van dat jaar namen het management en de participatiemaatschappijen CVC en CINV het bedrijf over.

In juli vorig jaar stootte Hoogenbosch al het minst rendabele onderdeel, Schoenexpres, af naar de Schoenenreus. Hoogenbosch rendeert verder goed en voldoet volgens Macintosh aan haar criteria. Hoogenbosch wordt normaal voortgezet. Het bedrijf en Macintosh zeggen dat zij voor Hoogenbosch nog voldoende groeimogelijkheden zien in Nederland, België en Duitsland.

Macintosh heeft een omzet van 1,3 miljard. Het concern is met 425 winkels in de Benelux en Frankrijk actief in diverse sectoren. Bekende winkelnamen zijn Superconfex, Kwantum, Klerkx en Halfords. Daar komen nu bekende schoenennamen bij als Dolcis (85 winkels) en Manfield (65 zaken).