Lease-fiets straks ook voor kleine werkgevers

ROTTERDAM, 22 FEBR. De Bovag introduceert samen met De Lage Landen Autolease een fietslease-project. Voor een paar tientjes per maand kan men men een fiets leasen via De Lage Landen bij een van de 1700 Bovag-rijwielbedrijven. Dit heeft de Bovag bekendgemaakt.

De leasefiets is in opkomst sinds staatssecretaris Vermeend (Financiën) het woon-werk verkeer per fiets vorig jaar fiscaal aantrekkelijk maakte. Voor de werkgever schuilt de aantrekkelijkheid van een leasefiets voor het eigen personeel in het gegeven dat het leasebedrag volledig aftrekbaar is van de belasting. Voor de werknemer geldt als belangrijkste voordeel dat het gebruik van de leasefiets, anders dan bij de lease-auto, fiscaal onbelast is. Van de vijftien miljoen fietsen in Nederland zijn er inmiddels zo'n 200.000 geleased, aldus een woordvoerder van de Bovag gisteren.

Tot nu toe was fietslease voornamelijk weggelegd voor grote bedrijven die contracten aangingen met fietsfabrikanten. Met het nieuwe project van de Bovag en De Lage Landen Autolease dat in april van start gaat, worden de fiscale voordelen voor het woon-werk verkeer per fiets ook bereikbaar voor de klein-zakelijke markt, aldus de Bovag gisteren. De klant betaalt voor het gebruik van de fiets een vast bedrag per maand, inclusief rente, afschrijving, reparatie, onderhoud, banden en verzekering. Voor een fiets van 800 gulden (inclusief verzekering, onderhoud en vervangende fiets bij reparatie) is het bedrag 35 gulden, voor een fiets van 1200 gulden 50 gulden.

Bedrijven die meedoen aan dit project worden verlost van de rompslomp die bij het aanschaffen en beheren van een eigen fietspark komt kijken. “De combinatie van fullservice lease, de landelijke dekking en de vrije merkkeuze maakt fietslease van de Bovag tot een uniek product”, aldus de Bovag.

De Bovag brengt het fietslease-project vanaf half april als eerste onderdeel van het Bovag-Fietsplan, een dienstenpakket dat via de leden wordt aangeboden. Het leasecontract wordt uitgevoerd door De Lage Landen Autolease. Bovag-dochter Europolis treedt op als verzekeraar.