Journalist Langebent overleden

SOEST, 22 FEBR. In zijn woonplaats Soest is vrijdag op 63-jarige leeftijd oud-KRO-journalist Ad Langebent overleden. Langebent trad in 1965 bij de KRO in dienst als redacteur/verslaggever bij Brandpunt.

In 1975 werd hij chef van deze actualiteitenrubriek. Later stond Langebent aan de wieg van het programma Brandpunt in de markt en was hij redactielid en presentator van de tv-serie Heel de mens. In 1983 werd hij programmaleider televisie en tevens adjunct-directeur. In 1986 werd hij voor de KRO correspondent in Rome.

In een eerste reactie verklaarde een woordvoerder van de KRO “geschokt te zijn door dit zeer plotselinge overlijden.” De KRO roemt met name het feit dat Langebent een nadrukkelijk stempel heeft gedrukt op vooral de journalistieke uitstraling van de omroep. De voormalige voorzitter van de KRO G. Braks reageerde ontdaan over het overlijden van Langebent, die hij een “zeer integer mens en journalist” noemde. “Ik voelde mij zeer verbonden met hem. Langebent was een intermediair tussen het oude katholieke geloof en het heden. Hij deed dat perfect. Hij was ook zeer vasthoudend in zijn journalistieke werk.”

Langebent had in oktober afscheid genomen van de omroep. Voordat hij bij de KRO kwam, werkte hij voor het Katholiek Nederlands Persbureau, dagblad Het Binnenhof in Den Haag en de Volkskrant.