Jacht op regio-nieuws is geopend

Een apart journaal voor de Limburger en één voor de Fries. SBS6 trekt vanaf aanstaande maandag diep de provincie in voor zijn 'regiovensters'. De kijker van nu heeft steeds meer behoefte aan informatie over zijn eigen omgeving.

Het argument van Walsh om Reagan te ontzien is natuurlijk bizar: gebrek aan realiteitszin zou een extra reden kunnen zijn om een president uit zijn functie te ontheffen. Maar nee, volgens de speciale aanklager had Reagan ondanks zijn fantasieën het beste met het land voor. Daarmee sluit hij zich in feite aan bij de conclusie die het merendeel van de Amerikanen trok nadat Poindexter de verantwoordelijkheid op zich nam voor de overheveling van de opbrengst uit de verkoop van wapens aan Iran naar de Contra's. Reagan had volgens velen een fout gemaakt, een blunder begaan wellicht, door ouvertures te maken naar Teheran. Maar van 'het donkerste geheim van de affaire'' (North in een dramatisch moment) was hij gelukkig niet op de hoogte.

    • Monique Snoeijen