Correcties & Aanvullingen

NetHold

In de krant van 20 februari zijn drie artikelen verschenen over reorganisaties bij NetHold. In tegenstelling tot hetgeen wij berichtten is het betaaltelevisieconcern NetHold niet ontmanteld en is het hoofdkantoor in Hoofddorp niet gesloten. De personeelswijzigingen hebben betrekking op een reorganisatie als gevolg van de fusie met Canal-Plus. De betaaltelevisieactiviteiten van NetHold zijn niet ten einde en zullen gewoon worden voortgezet.

101 Dalmatians

Het fotobijschrift in de rubriek Bioscopen (in de krant van donderdag 20 februari, Agenda pagina 2) was onjuist. Het onderschrift had moeten luiden: Glenn Close en Joely Richardson in 101 Dalmatians (in 124 theaters).

Homosport

In het stuk Homosporter blijft in de kast (in de krant van vrijdag 21 februari, pagina 1) citeert Guus van Holland de onderzoeker Gert Hekma. De betreffende uitspraak van Hekma werd niet gedaan op het symposium maar komt uit de studie 'Als ze maar niet provoceren'.

Plasseks

In het artikel Rechter: poster met plasseks toegestaan (in de krant van 21 februari, pagina 6) werd gemeld dat het Groninger Museum de omstreden plasseks-affiche van Andres Serrano van de Groningse kortgedingrechter mag verspreiden in Amsterdam en Rotterdam. Dit is niet juist. Omdat het museum zelf al had besloten de affiche niet aan te plakken in Groningen, wees de rechter de vordering hiertoe af. De tweede eis, een verbod op verspreiding in Amsterdam en Rotterdam, wees de rechter af omdat hij vond dat eisers, een aantal Groningse groeperingen, niet namens de bevolking van die steden konden spreken.