Amsterdam duldt plasseks-poster Serrano niet

AMSTERDAM, 21 FEBR. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam duldt niet dat de omstreden plasseks-affiche van Andres Serrano in de stad wordt aangeplakt. Dit heeft de Amsterdamse persofficier van justitie mr. N. Schaar gisteren gezegd.

Het Groninger Museum, dat van plan was de posters maandag in Amsterdam en Rotterdam te laten verspreiden, ziet daar nu van af. “Het bedrijf dat de posters zou aanplakken heeft zich teruggetrokken en we gaan niet op zoek naar een ander”, aldus een woordvoerder van het museum.

Justitie in Amsterdam liet gisteren weten de afbeelding “voorshands aanstotelijk voor de eerbaarheid” te vinden en proces-verbaal te zullen opmaken indien het museum de affiche verspreidt. Op de affiche voor de expositie, die morgen opent, staat een vrouw afgebeeld die een man in de mond plast.