Ramsj

Michel en Albert Roux: Patisserie. Ingenaaid, Van Dishoeck 1995, van ƒ39,90 voor ƒ15,-. Scheltema Holkema Vermeulen Amsterdam. Donner R'dam.

“Mijn lichaam trilt alsof ik geslagen ben, mijn keel is dichtgesnoerd van emotie, mijn ogen branden van de tranen - zojuist heeft mijn werk als Pâtissier-Confiseur de hoogst mogelijke waardering gekregen”, aldus een aangedane Michel Roux (geciteerd in Patisserie) bij zijn bekroning tot 'Meilleur Ouvrier de France' in 1976. En hij is het vak nog altijd niet verleerd, zo bewijst het boek dat hij samen met zijn broer schreef: een reeks zeer verfijnde recepten van taarten, gebakjes, desserts en 'snoeperijen', sorbets, cakes en suikerwerken. De uitvoerig beschreven recepten zijn bedoeld voor zowel de professionele als de amateurkok, al zal de laatste dan wel eerst flink moeten investeren in zijn keukenuitrusting.

    • Henk Lagerwaard