Oremans verslaat Duitse Huber

ROTTERDAM, 21 FEBR.. Bij de dertiende dubbele fout van Anke Huber was het meteen afgelopen. Huber boog het hoofd, Miriam Oremans balde grijnzend een vuist. De Nederlandse tennisster won gisteren in Hannover in drie sets van de Duitse nummer zeven van de wereld (6-0, 5-7 en 6-4). Ze speelt in de kwartfinales tegen de Oostenrijkse Barbara Paulus. Brenda Schultz werd uitgeschakeld. Ze verloor van de Française Sandrine Testud (6-3 en 6-4).

Oremans maakte een droomstart. Huber leek versteend in de eerste set, raakte nauwelijks een bal goed en verloor de set met 6-0. “Het was een rot dag, maar tot het eind had ik het idee toch te kunnen winnen”, stamelde Huber na haar nederlaag. Zij was na de afmelding van Steffi Graf de belangrijkste publiekstrekker in het Duitse toernooi.

Oremans, 53ste op de wereldranglijst, verspeelde in de tweede set haar service bij 5-5. In de derde set moest Oremans langs de baan aan een blessure aan haar dijbeen worden behandeld. Ze kwam met 2-0 achter, maar vocht terug. Bij 5-4 kreeg Oremans twee wedstrijdballen. Huber voltrok zelf het vonnis met haar dertiende dubbele fout.

Bij het mannentoernooi in Memphis heeft Paul Haarhuis in de derde ronde met 6-4 en 6-4 gewonnen van de Amerikaan Chris Woodruff. Hij speelt in de kwartfinale tegen de Zweed Jonas Bjorkman. Hij is na de Amerikanen Michael Chang en Todd Martin de hoogst geklasseerde speler van de acht kwartfinalisten.

Het is vier maanden geleden dat Haarhuis in een toernooi voor het ATP-circuit de laatste acht haalde. Dat was in oktober 1996 toen hij in de kwartfinale van Parijs verloor van de Rus Jevgeni Kafelnikov.

In Antwerpen zijn alle publiekstrekkers uitgeschakeld. De geblesseerde Chileen Marcelo Rios verloor gisteren van de Tsjech Martin Damm. “Ik had eigenlijk niet eens moeten spelen”, vond Rios achteraf.