Leerling met eetstoornis blijft in klas

DEN HAAG, 22 FEBR. Het Haganum Gymnasium in Den Haag herziet zijn besluit om een 16-jarige leerlinge die lijdt aan de ziekte anorexia de toegang tot de school te ontzeggen.

De school bekijkt of ze tegemoet kan komen aan de wens van het meisje, dat op school les wil volgen met haar klasgenoten, en wint daartoe vandaag opnieuw advies in van een externe anorexia-deskundige en de schoolarts. Dit heeft een woordvoerder van de gemeente Den Haag vandaag gezegd.

Het meisje zit in de vijfde klas en weegt 21 kilo, doordat ze al een paar jaar aan de eetstoornis anorexia lijdt. Ze is hiervoor behandeld. Het meisje woont bij haar gescheiden vader, die ook wil dat ze in de klas les krijgt en eergisteren bezwaar had gemaakt tegen het besluit van de school. De school houdt vast aan haar termijn van drie weken om tot een oplossing te komen, maar sluit geen opties meer uit. Aanvankelijk wilde de school haar voortaan thuis proefwerken laten maken en daar begeleiden bij de lesstof. Gesprekken met specialisten, de huisarts en het meisje zelf, moeten uitwijzen wat de beste oplossing is voor haar en de overige 600 leerlingen op het Haganum.

Rector G. Kloeg dacht met het besluit de overige leerlingen te beschermen; de school vreest dat sommigen ook de psychische aandoening anorexia zouden kunnen ontwikkelen.