Jan Rab vervangt Hiddink bij Oranje

ZEIST, 21 FEBR. Jan Rab begeleidt volgende week het Nederlands voetbalelftal, dat woensdag in Parijs aantreedt tegen Frankrijk. Hij vervangt bondscoach Guus Hiddink, die herstellende is van een operatie. Johan Neeskens is als gebruikelijk de assistent. Hiddink is wel verantwoordelijk voor de selectie en de opstelling.

Sinds 1979 is Rab (53) in dienst van de KNVB. Hij is in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal. In 1990 was hij één van de assistenten van Leo Beenhakker bij het WK in Italië. Hij is nu docent bij de KNVB en trainer van de zaterdag-amateurs van DOVO.

Vergeleken met de laatste interland van Nederland, in december tegen België, heeft de technische staf één wijziging doorgevoerd. Winter ontbreekt wegens bekerverplichtingen bij zijn club Internazionale. Van Gastel van Feyenoord, net hersteld van een beenbreuk, keert terug.

De selectie: Frank en Ronald de Boer, Kluivert, Overmars, Van der Sar (Ajax), Bergkamp (Arsenal), Van Hooijdonk (Celtic), Van Bronckhorst, Van Gastel, De Goey (Feyenoord), Reiziger (AC Milan), Cocu, Jonk, Numan, Stam, Valckx (PSV), Seedorf (Real Madrid), Vierklau (Vitesse).