Endemol kaapt verkoper weg bij NBC

Endemol heeft zijn internationale verkoopactiviteiten versterkt door het aantrekken van Matthew Ody. De 42-jarige Engelsman is weggekaapt bij het Amerikaanse televisiebedrijf NBC International. Endemol spreekt van “een grote vis”.

Bij het Nederlandse amusementsbedrijf keert Ody terug in dezelfde functie als hij bij NBC bekleedde, namelijk die van vice-president voor internationale verkoop. Endemol verwacht dat Ody in zijn nieuwe baan meer uitdaging kan vinden. “Hij verkocht tot nu toe toch vooral kant-en-klare videobanden, om het oneerbiedig te zeggen. Wij verkopen formules, die we bij voorkeur plaatselijk gaan produceren. Dat biedt een verkoper toch meer uitdaging”, aldus een woordvoerder.

Ody krijgt niet alleen tot taak bekende Endemol-formules als “All you need is love” en de “Mini-playbackshow” te slijten, maar gaat zich ook bezig houden met het aankopen van Engelstalig drama. Endemol wil die producties “erbij” gaan doen. “Als onze verkopers toch bij klanten op bezoek gaan met formules die zich in Nederland hebben bewezen, dan kan hij net zo goed wat kant-en-klare mini-series van buitenlandse makelij meenemen.”