Duitsland aan kop met groei faillissementen

DEN HAAG, 21 FEBR. Opnieuw is van de Europese landen in Duitsland het aantal faillissementen het sterkst gestegen. Vorig jaar gingen er 15 procent meer bedrijven bankroet dan het jaar ervoor.

Het aantal faillissementen bedroeg 25.800 tegen 22.344 in 1995, zo blijkt uit vanmorgen gepubliceerde cijfers van kredietbeoordelaar Dun & Bradstreet International. In Nederland is evenals in vier andere Europese landen (Denemarken, Finland, Noorwegen, Groot-Brittannië) het aantal ondernemingen dat failliet ging afgenomen. Het aantal daalde met 4,1 procent tot 5560 bedrijven. In Denemarken daalde dat aantal het sterkst. Het aantal faillissementen liep daar met 22 procent terug tot 1763. In België steeg het aantal faillissementen met 5,7 procent tot 7312. (ANP)