Correcties & Aanvullingen

Servire

In het artikel Mijmeringen rond een boek uit 1939 (in de krant van dinsdag 11 februari, pagina 9) stond ten onrechte dat Uitgeverij Servire niet meer bestaat. Uitgeverij Servire is gevestigd in Utrecht en vierde vorig jaar haar 75-jarig bestaan.

Turkmenistan

Bij het artikel Turkmenen zijn paupers in een rijk en onvrij land (in de krant van zaterdag 15 februari, pagina 6) stond een foto met het onderschrift: Moskeeën getuigen in Turkmenistan van een groots verleden. De foto stamt echter niet uit Turkmenistan, maar uit het buurland Oezbekistan. Ze toont het Registan-plein in de stad Samarkand.

Joan Collins

In de recensie Remake Disney-film voer voor hondenliefhebbers (in de krant van woensdag 19 februari, pagina 11) werd opgemerkt dat voor de rol van het typisch Britse kreng Cruella De Vil (Glenn Close) beter gekozen had kunnen worden voor Joan Crawford. Bedoeld was echter niet de in 1977 overleden Amerikaanse ster, maar de Engelse actrice Joan Collins.

Betaaltelevisie

De kop Betaaltelevisie Nethold gesloten (in de krant van donderdag 20 februari, pagina 1) is onjuist. Het hoofdkantoor van Nethold is woensdag gesloten, maar de activiteiten op het gebied van betaaltelevisie worden voortgezet door Canal Plus, dat Nethold heeft overgenomen.