Thomassen: geschil met fiscus Oman

De olie- en gasstaat Oman en gasturbine-verkoper Thomassen International liggen overhoop met elkaar over de hoogte van de belastingafdracht. Thomassen, dat gasturbines aan Oman levert en onderhoudt, is inmiddels een beroepsprocedure begonnen. Thomassen is het niet eens met de rekenmethode die de Omaanse fiscus hanteert. Dit heeft algemeen-directeur E. Kroese woensdag bevestigd.

Volgens Kroese is het geen “dramatische kwestie”. “Het is een nog niet opgeloste onduidelijkheid, waarvan de omvang beperkt is. We moesten het vermelden toen het boekjaar werd afgesloten”, zegt hij. Het gaat niet om miljoenenbedragen, verduidelijkt Kroese.

Ook geen gevaar ziet de nieuwe, van Fokker afkomstige topman, in de drastische reorganisatie bij Deutsche Babcock die dinsdag een afslankingsoperatie aankondigde. Ruim 10.000 banen worden geschrapt om uit de rode cijfers te komen.

Thomassen maakt winst en draait zelfstandig binnen het Babcock-concern, zo verklaart Kroese. “We gaan absoluut niet reorganiseren.”