Taartje van fruit met karamelsaus en ijs

Het maken van de saus en het bakken van de appels kan eerder op de dag gebeuren, zodat het toetje op het moment suprème slechts weinig tijd in beslag noemt.

Nagerecht voor 4 personen:

70-75 gram suiker

125 milliliter (1/8 liter) koffieroom (20 % vet)

3 appels (bijvoorbeeld Elstar)

2 grote sinaasappels

20 gram boter

1 theelepel suiker

snuf kaneel

1/2 liter roomijs of kaneelijs

Smelt de suiker in een sauspan met dikke bodem en laat de suiker lichtbruin worden, roer tot alle suiker opgelost is. Neen de pan van het vuur, voeg de room toe. Hevig bruisen kan het gevolg zijn, wacht tot het mengsel uitgebruist is. Zet de pan op een laag vuur tot alle karamel opgelost is. Laat de saus onder regelmatig roeren afkoelen. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd het vruchtvlees in minstens 12 plakken. Schil de sinaasappels en snijd ze in 8 plakken. Verwarm de boter in een grote koekepan en bak de appel in 5-7 minuten aan beide kanten gaar. Bestrooi de appels met suiker en kaneel. Maak op vier borden een taartje van 3 schijven appel en 2 schijven sinaasappel ertussen. Laat voor het serveren de taartjes in een hete oven in enkele minuten warm worden. Schep ijs naast de taartjes, Verwarm de saus tot lauwwarm en verdeel over fruit en ijs. Serveer direct.

    • Annelène van Eijndhoven