Privatisering van Thomson gaat door

PARIJS, 20 FEBR. De privatisering van het Franse defensieconcern Thomson-CSF gaat door. Het overheidsbelang van 58 procent wordt direct verkocht via een inschrijving, en niet via de verkoop van aandelen. Het plan werd gisteren bekendgemaakt. Parijs streeft naar een Europese groep.

De inschrijving staat open voor Franse en andere Europese bedrijven. De Staat behoudt een “gouden aandeel” om de defensiebelangen te beschermen. Een belang van maximaal 10 procent is voorbehouden aan het personeel. In december mislukte de privatisering van Thomson. De Franse privatiseringscommissie maakte bezwaar tegen de voorwaarden voor de verkoop van de defensietak aan Lagardère. Dit bedrijf zal zich naar verwachting opnieuw in de strijd werpen evenals Alcatel Alsthom. Verkoop van de mediatak Thomson Multimedia aan het Zuidkoreaanse Daewoo ketste ook af. (Reuter)